سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 7 May 2024
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۳:۳۱
کد مطلب : 4310

پلیس تركیه ۹ نفر از جمله دو ژنرال بازنشسته دیگر كه مظنون به شركت در كودتای 'پست مدرن ۲۸ فوریه ۱۹۹۷' در این كشور هستند را دستگیر كرد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از رسانه های خبری تركیه ، ' عبدالله قیلی چارسان' و 'ادریس كورالپا ' دو ژنرال بازنشسته به همراه هفت افسر سابق ارتش تركیه روز گذشته به اتهام شركت در كودتای ۲۸ فوریه ۱۹۹۷ دستگیر شدند و برای بازجویی در اختیار دادستانی آنكارا قرار گرفتند.

پلیس تركیه پیش از این ژنرال ' بیر چویك ' معاون رییس سابق ستاد كل ارتش تركیه را نیز به این اتهام بازداشت كرده بود.

تاكنون ۲۸ نفر از مقامات نظامی ارشد سابق تركیه به اتهام شركت در كودتای پست مدرن ۲۸ فوریه ۱۹۹۷ این كشور دستگیر شده اند.

دادستانی آنكارا در پی اقامه دعوی از سوی برخی از مردم و دولت تركیه پرونده ای در خصوص این كودتا باز كرده است.

اقدام دادستانی آنكارا در شروع تحقیقات برای شناسایی و محاكمه عاملان كودتای ۲۸ فوریه ۱۹۹۷ میلادی كه سرآغاز یك سری عملیات پاكسازی گسترده فراحقوقی در دستگاه های دولتی و تحولات عمیق سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی در این كشور شد، واكنش محافل و احزاب مختلف تركیه را در پی داشته است .

دادستانی آنكارا در نظر دارد كلیه اسناد و مدارك قبل و بعد از ساقط كردن دولت قانونی 'نجم الدین اربكان' نخست وزیر فقید تركیه و رهبر حزب اسلامگرای 'رفاه' در پی نشست شورای امنیت ملی ۲۸ فوریه ۱۹۹۷ میلادی كه در آن دوره تحت حاكمیت نظامیان بود، مورد بررسی قرار دهد.

برخی ناظران سیاسی پیش بینی می كنند كه در این ارتباط ژنرال 'حسین كیوریك اوغلو' رییس ستاد فرماندهی وقت و ژنرال 'چویك بیر' نایب رییس پیشین ستاد ارتش تركیه كه نقش مهمی در بركناری دولت اربكان ایفا كردند، محكوم شوند.

شورای امنیت ملی تركیه در ۲۸ فوریه ۱۹۹۷ كودتایی موسوم به كودتای پست ‌مدرنی را به دلیل آنچه مبارزه با ارتجاع و واپسگرایی ‌نامیده بود، با كمك نیروهای اداری و نظامی در برابر دولت وقت به اجرا درآورد.

حزب رفاه به خواست نظامیان در محاكمه ای فرمایشی در دادگاه قانون اساسی تحت حاكمیت نیروهایی كه خود را نگهبان جمهوری لائیك تركیه می دانستند، منحل شد.

در این فرآیند اتحاد و همبستگی بین گروه‌های متحد مخالف دولت اسلامگرا و نیروهای مدعی نگهبان نظام لاییك بوجود آمده بود.

همچنین رسانه ها، سرمایه داران و نهادهای مختلف مانند اتحادیه ها و كنفدراسیون سندیكاهای كارگری، انجمن ها و تشكل های صنفی و حقوقی مدافع 'كمالیسم' از این اقدام حمایت كرده بودند.

فرایند موسوم به ۲۸ فوریه كه در واقع اوج فرافكنی حقوق مداری در تاریخ معاصر سیاسی تركیه بود، زمینه را برای اجرای طرح های مهندسی اجتماعی گسترده ولی ناموفق را فراهم كرد تا این كشور یك بار دیگر ولی بسیار آشفته تر نسبت به گذشته دچار بحران های سیاسی و اقتصادی شود.

https://ccsi.ir//vdcj.vexfuqetysfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه