صادرات گاز جمهوري آذربايجان به ترکيه پنجشنبه گذشته (۲۰ بهمن) از سرگرفته شد.
به گزارش سرويس اقتصادي آريا، يک سخنگوي شرکت بي پي انگليس جمعه گذشته (۲۱ بهمن) اعلام کرد: عرضه گاز آذربايجان به ترکيه که اوايل هفته گذشته به دليل نقص فني در ميدان گازي شاهدنيز آذربايجان متوقف شده بود، پنجشنبه شب گذشته دوباره از سرگفته شد. توليد گاز از ميدان شاهدنيز اوايل روز پنجشنبه از سرگرفته شده بود.
بنا بر اعلام شرکت بي پي، در پي عمليات تعمير برنامهريزيشده در شبکه برق سکوي حفاري ميدان شاهدنيز، آژير يک سيستم خاموشکننده خودکار در اين سکو به صدا درآمد که در نتيجه آن فعاليت همه بخشهاي اين ميدان متوقف شد.
تانر ييلديز، وزير انرژي ترکيه، نيز تضمين کرده بود بخشهاي صنعتي و خانگي ترکيه هيچ کمبود گازي نخواهد داشت.
وي به اين پرسش که افت عرضه گاز به ترکيه عمدي بوده است، پاسخ داد: عادلانه نيست که اين موضوع را عمدي بخوانيم، ضمن آن که بر روابط ميان دو کشور تاثير منفي خواهد داشت.
مصرف گاز ترکيه هماکنون روزانه ۱۹۲ ميليون مترمکعب است که اين رقم به دليل سرد شدن هوا طي چند هفته گذشته بالاتر از ميانگين مصرف فصلي آن است.
ميانگين مصرف زمستاني گاز ترکيه سال گذشته ۱۷۱ ميليون مترمکعب در روز بوده است.
گاز ميدان شاهدنيز جمهوري آذربايجان به وسيله خط لوله ۷۰۰ کيلومتري قفقاز جنوبي (باکو-تفليس-ارزروم) به ترکيه منتقل مي شود.