دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴ , 7 Jul 2025
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 3107

به گزارش تابناک، مذاکرات تاریخی روسیه برای عضویت در WTO، بیش از ۱۸ سال به طول انجامید. این درخواست که برای نخستین بار در ۱۹۹۳ تسلیم سازمان تجارت جهانی شده بود، رکود طولانی شدن چانه زنی ها و ماندن یک کشور پشت درهای ورود به این سازمان را شکست.
این سازمان، روز جمعه برای بار دوم و مرحله نهایی به درخواست هجده ساله روسیه رأی مثبت داد و این کشور رسما به عضویت سازمان تجارت جهانی پذیرفته شد.
«اولسگان آگانگا»، وزیر تجارت نیجریه و رییس هشتمین دوره کنفرانس وزیران کشورهای عضو سازمان جهانی تجارت گفت: در این کنفرانس، عضویت روسیه مورد تصویب و پذیرش قرار گرفت.
این گزارش می افزاید: پارلمان روسیه باید تا پانزدهم ژوئن سال جدید میلادی به منظور اجرایی شدن مصوبه سازمان تجارت جهانی آن را تصویب کند.
گفتنی است، سازمان تجارت جهان قانونی دارد که طی آن برای عضویت یک کشور، باید همه اعضا به ورود این عضو جدید رأی مثبت دهند و این مخالفت گرجستان بود که در سال های اخیر، حضور روسیه را به تعویق انداخته بود. روسیه مذاکرات و دیپلماسی فعالی را برای حل مشکل مخالفت گرجستان و پایان مناقشات به منصه ظهور گذاشت.

سازمان تجارت جهانی چیست؟
سازمان تجارت جهانی، نهادی بین المللی است که با هدف حذف موانع گمرکی و گسترش تجارت آزاد در میان کشورهای صنعتی غرب راه اندازی شد و رفته رفته، گستره جهان شمولی خود را وسعت بخشید.
در این باره باید گفت که تلاش برای ایجاد تجارت آزاد، رفع اختلافات تجاری کشور ها، و تنظیم مقررات بین المللی تجارت از عمده فعالیت های این سازمان است که معمولا WTO را بزرگترین ابزار اقتصادی تحقق ایده دهکده جهانی مک لوهان می خوانند.
البته مخالفان، WTO را ابزار استعمار نوین دانسته و حذف قوانین گمرکی را تنها راهی برای تبدیل کردن هر چه بیشتر اقتصادهای کوچک و ضعیف جهان به بازار مصرف صنعتی ها می خوانند. سازمان تجارت جهانی پیشتر با نام موافقت‌نامه عمومی تعرفه و تجارت (گات GATT) شناخته می شد که در سلسه نشست های دور اروگوئه، مذاکرات این موافقتنامه به تأسیس سازمان تجارت جهانی (WTO) به ‌عنوان جانشین گات بود.
اما یکی از نکات مهم دور اروگوئه، نپذیرفتن درخواست کشورهای در حال توسعه و عمدتا کشاورزی از سوی صنعتی ها بود. در این دور، از صنعتی ها خواسته شد که آنان نیز با حذف تعرفه های خود، بر کالاهای وارداتی کشاورزی و همچنین حذف یارانه خود به محصولات کشاورزی، امکان واردات بهتر و بیشتر محصولات کشاورزی از سوی کشورهای در حال توسعه را فراهم کنند، ولی به رغم این که همین رفتار، دقیقا درباره کالاهای صنعتی آنان در حال توسعه ها انجام شده بود، باز هم کشورهای بزرگ صنعتی به این مسأله تن ندادند.
هرچند این رویداد، تصور مخالفان درباره WTO را به شدت تقویت نمود، باید گفت که امروز شاخص ترین دشمن تاریخی سرمایه داری (روسیه) به جرگه ۱۵۳ عضو دیگر سازمان تجارت جهانی پیوسته و این در کنار عضویت ده ساله چین، مسائل را تا اندازه بسیاری تغییر می دهد.

https://ccsi.ir//vdcc.xq1a2bqsmla82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه