سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴ , 8 Jul 2025
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۰۳
کد مطلب : 2085

رئيس مؤسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران اظهار كرد: گرجستان منطقه بكری برای معرفی و ترويج انديشه و فلسفه و عرفان اسلامی است كه بايد مورد توجه نخبگان قرار گيرد.

حجت‌الاسلام والمسلمين عبدالحسين خسروپناه، رئيس مؤسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، ضمن بيان اين مطالب در مورد سفر خود به گرجستان گفت: هفته گذشته به منظور بازديد از مراكز علمی و فرهنگی گرجستان و شركت در همايش «گرجستان و وضعيت معاصر» به اين كشور سفر كردم. گرجستان، كشوری است كه در سال ۱۹۹۱ از اتحاد جماهير شوروی سابق جدا شد و اعلام استقلال كرد و حدود ۵/۴ مليون نفر جمعيت دارد، مردم اين سرزمين پيوند عميقی با مذهب دارند و مسيحيت ارتودوكس، مذهب رسمی اين كشور است و حدود يك ميليون نفر جزء اقليت‌های مذهبی و مابقی مسيحی هستند و برای اين ۵/۳ مليون مسيحی حدود ۲۳ هزار كليسا فعال است كه نشان پر رنگ بودن نقش مذهب در گرجستان است.

وی افزود: گرجستان منطقه بكری برای معرفی و ترويج انديشه و فلسفه و عرفان اسلامی است كه بايد مورد توجه نخبگان قرار گيرد، البته جامعة‌المصطفی(ص) العالمية در اين كشور شعبه‌ای راه‌اندازی كرده است و دانشجويانی را در مقطع كارشناسی و در رشته‌های علوم اسلامی پذيرش می‌كند. در اين سفر بنده از آكادمی علوم و دانشگاه تفليس بازديد كردم و با اسقف اعظم ايليا دوم نيز ديدارهايی داشته و نيز در همايش «گرجستان و وضعيت معاصر» با موضوع «جريان‌شناسی كاپيتاليسم در منطقه قفقاز» سخنرانی و ارائه مقاله كردم كه مورد استقبال حاضرين قرار گرفت.

وی در پاسخ به اين سؤال كه فلسفه چه جايگاهی در دانشگاه‌ها و مراكز علمی گرجستان دارد، اظهار كرد: فلسفه در گرجستان در قرون وسطی جايگاه ويژه‌ای داشته است اما بعد از رنسانس، فلسفه در گرجستان متأثر از غرب و جريان‌های كمونيستی شد؛ بنابراين فلسفه در گرجستان، جايگاه مستقلی ندارد و از غرب استفاده می‌كند. در ديداری كه با انجمن فلسفه گرجستان داشتم، اعضای اين انجمن اظهار علاقه خاصی نسبت به فلسفه و عرفان اسلامی كردند و از طريق ادبيات فارسی با عرفان اسلامی و فلسفه عرفان اسلامی آشنا شده بودند و خصوصاً به فردوسی اظهار علاقه خاصی می‌كردند.

وی در مورد نتيجه ديدار با اعضای انجمن فلسفه گرجستان تصريح كرد: اساتيد فلسفی اين كشور نگاه مثبتی به فرهنگ و فلسفه اسلامی و ايرانی دارند و با گفت‌وگوهايی كه با انجمن فلسفی گرجستان انجام شد، مقدمات تدوين تفاهم‌نامه همكاری بين مؤسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران و انجمن فلسفه گرجستان طی شد و در صورت تدوين تفاهم‌نامه، شرايط فرصت مطالعاتی برای پژوهشگران انجمن فلسفه گرجستان و نيز اعزام مدرس برای آموزش فلسفه و عرفان اسلامی به گرجستان فراهم می‌شود.

رئيس مؤسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ايران اذعان كرد: تعداد كثيری از گرجی‌ها، مسيحی ارتدوكس هستند؛ لذا كليسای ارتدوكس دارای فعاليت زيادی است و دارای مقبوليت بسياری نزد مردم است، اسقف اعظم؛ ايليای دوم رهبری كليسای ارتدوكس را به عهده دارد كه نزد مردم محبويت بسياری دارد؛ لذا در بسياری از مواقع رئيس جمهور برای حل تجمع‌ها و يا تحصن‌ها از وی كمك می‌طلبد. ايليای دوم به خاطر سمتی كه دارد، ديدارهای متعددی در شبانه‌روز با اقشار مختلف مردم دارد و معمولاً به خاطر حجم زياد ملاقات‌ها، ديدارها از ۱۰ دقيقه تجاوز نمی‌كند ولی وقت بسيار مناسبی را برای گفت‌وگو با ما قرار داد و ۵/۱ ساعت ما با ايشان گفت وگو و ملاقات داشتيم. در اين ديدار، در مورد ضرورت‌های فلسفه با وی صحبت كردم و وی استقبال كرد و اعلام كرد كه آمادگی همكاری مدرسه مذهبی ارتدوكس كه تحت مديريت وی است با مؤسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ارتباط برقرار كند.

خسروپناه تأكيد كرد: اسقف اعظم فردی بسيار فعال است و علاوه بر مديريت مدرسه كليسای اردتدوكس، يك دانشگاه تأسيس كرده است، دانشگاه جامع علوم انسانی و مهندسی با رويكرد مذهبی و مسيحی، كه برای اعضای هيئت علمی اين دو مركز معتبر علمی نيز سخنرانی با موضوع نسبت فلسفه و علوم داشتم كه مورد استقبال قرار گرفت. اسقف اعظم، ايليای دوم سفری به ايران داشته است كه با مقام معظم رهبری، آيت‌الله تسخيری، آيت‌الله سيدرضی شيرازی ديدارهايی داشته است و لذا همان اول جلسه احوال مقام معظم رهبری را جويا شد و از خاطرات و سخنان رهبری برايمان سخن گفت و همچنين در پايان جلسه نيز به من گفت كه سلام گرم مرا به مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) برسانيد.

https://ccsi.ir//vdcg.79xrak9znpr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه