يکشنبه ۱۵ تير ۱۴۰۴ , 6 Jul 2025
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۵۰
کد مطلب : 6699

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به منطقه «آتامراد» ترکمنستان، به منظور شرکت در مراسم مذکور رئیس جمهور افغانستان و تاجیکستان به دعوت همتای ترکمن خود به استان «لباب» ترکمنستان که هم مرز با کشور افغانستان است، سفر کردند.
مراسم کلنگ‌زنی احداث راه‌آهن ترکمنستان - افغانستان - تاجیکسان در بخش ترکمنی آن در منطقه آتامراد (کرکی سابق) با شروع عملیات احداث خط‌آهن «آتامراد - امام نظر ( ترکمنستان) - آکینه – آندخوی (افغانستان)» که فاز اول خط‌آهن سه‌جانبه مذکور محسوب می‏‌شود، با حضور سران ۳ کشور، سفرا و دیپلمات‏‌های خارجی مقیم ترکمنستان، جمع زیادي از مقامات رسمی محلی و مردم عادی برگزار شد.
رئیس جمهور ترکمنستان در مراسم کلنگ‌زنی خط‌آهن مذکور در سخنانی تأکید کرد که آغاز عملیات احداث این خط‌آهن یک حادثه تاریخی و طرحی مهم در منطقه است.
قربانقلی بردی‏ محمداف تصریح کرد: ترکمنستان از نظر جغرافیایی از موقیعت مهمی در زمینه حمل‌ونقل بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برخوردار است و ساخت خط‌آهن مذکور نیز جوابگوی منافع همه کشورهای ذینفع در آن می‌باشد.
وی اضافه کرد: ساخت و راه‌اندازی این خط‌آهن سه‌جانبه نقش مهمی در احیا و بازسازی کشور افغانستان خواهد داشت و به نوبه خود در همگرایی منطقه‌ای کشورهای ترکمنستان، افغانستان و تاجیکستان مفید خواهد بود.
رئیس جمهور ترکمنستان تأکید کرد: ترکمنستان در ساخت خطوط راه‌آهن منطقه‌ای و بین‏‌المللی از تجربه کافی برخوردار است که در این زمینه می‌توان به خط‌آهن «تجن – سرخس – مشهد» و نیز خط‌آهن «ایران – ترکمنستان - قزاقستان» که چندی پیش قسمت قزاقستانی آن رسما راه‏‌اندازی شد، اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس حاضر در مراسم آغاز عملیات ساخت خط‌آهن ترکمنستان - افغانستان - تاجیکستان، حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان نیز در سخنانی گفت: امروز برای مردم افغانستان،ترکمنستان و تاجیکستان یک روز بسیار مهم و افتخارآمیز است زیرا گامی مهم برای ایجاد یک زندگی مرفه و آینده‌ای بهتر برای کشورهای منطقه برداشته شد.
وی گفت: مبتکر ساخت خط‌آهن ترکمنستان - افغانستان - تاجیکستان در واقع رئیس جمهور ترکمنستان است و با تلاش و پیگیری جدی وی بعد از ۲ ماه از امضا یادداشت‌تفاهم ساخت این خط‌آهن در «عشق‏‌آباد» در نورور امسال، ما اکنون در مراسم کلنگ‌زنی آن هستیم.
وی با تأکید
بر اهمیت ملی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خط‌آهن مذکور، تصریح کرد: این خط‌آهن فرصتی را ایجاد می‏‌کند که تجارت و اقتصاد منطقه رونق پیدا کرده و محوله‌های این منطقه براحتی از طریق آن به چین و سایر مناطق جهان برسد.
رئیس جمهور افغانستان تأکید کرد که کابل برای اتمام به موقع این خط‌آهن در داخل افغانستان کلیه تلاش و کوشش خود را به کار خواهد بست و اطمینان کامل دارد که این طرح محقق خواهد شد.
رئیس جمهور تاجیکستان نیز در سخنان خود تأکید کرد که این طرح برآورده‌کننده آرمان و اهداف مردم منطقه است و یکی از اولین طرح‌های منطقه‌ای است که با مشارکت ۳ کشور منطقه ساخت آن آغاز می‌شود.
امامعلی رحمان گفت: خط‌آهن ترکمنستان - افغانستان - تاجیکسان عامل مهمی برای تحکیم و تقویت روابط و همکاری‏‌ها بین ملت‌های منطقه و کشورهای ذینفع در آن می‌باشد.
وی افزود: کشوری که عرصه انرژی و حمل‌ونقل خود را توسعه ندهد، موفق نیست و نمی‏‌تواند ترقی کند. به همین دلیل نیز کشورهای ذینفع در طرح مذکور با اطمینان و اراده نیک اجرای آن را آغاز می‏‌کنند
وی گفت: دولت ترکمنستان در اجرای طرح‌های منطقه‌‏ای و بین‏‌المللی پیشتاز می‏‌باشد و حرف و عمل آن توأم است و ما باید از ترکمنستان یاد بگیریم که چنین طرح‌هایی را از حالت حرف و روی کاغذ درآورده و برای عملی شدن آنها سریعتر گام برداریم.
وی تاکید کرد: دولت تاجیکستان نیز به نوبه خود حداکثر تلاش خود را خواهد کرد که خط‌آهن مذکور در موعد مقرر ساخته شده و به بهره‌برداری برسد.
سخنان رؤسای جمهور ترکمنستان ،افغانستان و تاجیکستان درباره طرح خط‌آهن مذکور در حالی است که هیچ کدام آنها به میزان اعتبارات تخصیصی، چگونکی اجرا، منابع تأمین مالی و موعد مقرر و مدت زمات راه‏‌آندازی آن اشاره‏‌ای نکرده‌اند.
بخش ترکمنی این خط‌آهن بیش از ۱۲۵ کیلومتر بوده و با عنوان «آتامراد - امام نظر (ترکمنستان) – آکینه – آندخوی(افغانستان)» نامیده می‌شود که ۸۵ کیلومتر آن در خاک ترکمنستان و ۳۵ کیلومتر نیز در خاک افغانستان بوده و قرار است ترکمنستان با اعتبارات خود ۳۵ کیلومتر مذکور در خاک افغانستان را نیز اجرا کند.
یادداشت‌تفاهم میان ترکمنستان، افغانستان و تاجیکستان در زمینه احداث راه‌آهنی که این ۳ کشور را به یکدیگر متصل کند در آخرین روز اسفندماه سال گذشته در حاشیه برنامه تجلیل از جشن بین‌المللی نوروز در عشق‌آباد به امضا رسید.
رؤسای جمهور ترکمنستان، افغانستان و تاجیکستان ضمن امضای این سند هر یک با اشاره به اهمیت این طرح، آن را زمینه مناسبی در جهت ساخت زیربنایی حمل‌و نقل و ارتباطات منطقه‌ای برشمردند.
ترکمنستان، افغانستان و تاجیکستان ایجاد این بخش راه‌آهن را برای منافع هر ۳ کشور شرکت‌‌کننده و به منظور توسعه بیش از پیش همکاری‌های سودمند و همچنین برای افزایش میزان حمل‌ونقل کالا میان کشورهای منطقه، مهم عنوان می‌کنند.

https://ccsi.ir//vdcb.9b0urhb09iupr.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه