با معرفی برگزیدگان نهمین المپیاد زبان و ادبیات فارسی در مراسم اختتامیه این رقابت پرشور و هیجان، دانشجویان علاقمند که از شهرهای دور و نزدیک بار سفر بسته و در این آزمون مهم شرکت جسته بودند، رفتند تا سالی دیگر و المپیادی دیگر بخت خود را برای برگزیده شدن در شمار برترین های این المپیاد بیازمایند.
مراسم اختتامیه نهمین المپیاد زبان و ادبیات فارسی راس ساعت ۱۸ روز چهارشنبه و پس از مشخص شدن بهترین ها در رشته های آزمون شفاهی، آزمون ادبی و آزمون کل در محل انستیتو کشورهای آسیا و آفریقای دانشگاه دولتی مسکو برگزار شد.
در این مراسم پروفسور ابوالقاضی اف رئیس جدید انستیتو کشورهای آسیا و آفریقا، دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان رایزن فرهنگی ج ا ایران در روسیه، پروفسور ایوانوف رئیس کرسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی مسکو و دکتر محسن حیدرنیا رئیس بنیاد بین المللی ایران شناسی به همراه دانشجویان شرکت کننده در المپیاد، نمایندگانی از سفارت ج ا ایران در روسیه و خبرنگاران رسانه های جمعی شرکت داشتند.
پروفسور ایوانوف در آغاز برنامه ضمن خوشامدگویی به حضار و تشکر از رایزنی فرهنگی سفارت ج ا ایران در روسیه رشته سخن را به دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان رایزن فرهنگی ج ا ایران در روسیه سپرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در فدراسیون روسیه با تشکر از انستیتو کشورهای آسیا و آفریقای دانشگاه دولتی مسکو و بنیاد بین المللی ایرانشناسی مسکو، روند رو به رشد و استقبال گسترده دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی روسیه از المپیاد زبان و ادبیات فارسی در روسیه را نشانه ای از گسترش علاقه و توجه به زبان و ادبیات فارسی در روسیه دانست و اظهار امیدواری نمود این روند با هم اندیشی و هکاری همه مراکز مربوطه، تداوم یابد.
در ادامه پروفسور ابوالقاضی اف رئیس انستیتو کشورهای آسیا و افریقای دانشگاه دولتی مسکو از رایزنی فرهنگی به سبب اهتمام در تداوم این سنت حسنه و برگزاری مستمر المپیاد زبان و ادبیات فارسی در روسیه تشکر کرده و زبان فارسی را زبان معنویت، اخلاق و حکمت دانست .
دکتر محسن حیدرنیا رئیس بنیاد بین المللی ایرانشناسی مسکو در سخنانی به تشریح نحوه گروه بندی ها ، مواد امتحانی و فرآیند طولانی تنظیم سوالات و مراحل اجرایی کار المپیاد پرداخت و از همه کسانی که در این کار وسیع و پردامنه حضور داشته اند تشکر و قدردانی نمود
در ادامه برنامه ابتدا جایزه و لوح تقدیر مولف و کتاب برگزیده به پروفسور گرانت واسکانیان مولف فرهنگ روسی به فارسی واسکانیان اهداء گردید و پس از آن برگزیدگان المپیاد به شرح ذیل معرفی و جوایز خود را دریافت کردند.
منبع: وبسايت رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در مسكو
ccsi.ir/vdcf.0dtiw6dc1giaw.html