جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۶
کد مطلب : 14742
انتقاد شديد رئيس سازمان پيمان امنيت جمعي از اهداف غرب
به گزارش خبرگزاري آريا، بارديوژا روز پنجشنبه در مسکو گفت سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) مخالف روند همگرايي کشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي با روسيه است. وي همچنين با اشاره به جنگ اطلاعاتي غرب تصريح کرد که کشورهاي غربي همه روزه در مورد سازمان پيمان امنيت جمعي سخنان بي‌پايه و اساس عنوان مي ‌کنند که هدف آنها جدايي اين کشورها از روسيه است. وي تصريح کرد که ناتو مي‌خواهد کشورهاي مذکور را از هم جدا کرده و در نهايت اهداف خود را در اين کشورها پياده کند. به گفته دبيرکل سازمان پيمان امنيت جمعي، ناتو در نظر دارد تا کشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي مانند سوريه شوند و هيچ کشوري در مقابل تجاوز آنها توان مقابله نداشته باشد. بارديوژا مشکل اصلي در جنگ اطلاعاتي کشورهاي سازمان پيمان امنيت جمعي را اقتصاد ضعيف اين کشورها عنوان کرد.
به نظر مي رسد انتقاد شديد دبير کل سازمان پيمان امنيت جمعي از اهداف غرب در قبال اين سازمان و کشورهاي عضو آن، در واقع بازتابي از رويکرد و ديدگاه روسيه در قبال تحرکات غربي ها است. با توجه به اينکه روسيه بنيانگذار سازمان پيمان امنيت جمعي محسوب مي شود، طبيعي است که مسکو نفوذ زيادي بر سياستها و سمت گيري هاي آن دارد. اين سازمان هرچند با عضويت کشورهاي متعددي شکل گرفته‌است، اما نقش روسيه در تاسيس و مديريت بعد از تاسيس آن برجسته تر از ساير کشورهاي عضو بوده است. در عين حال روسيه به عنوان عضو کليدي سازمان پيمان امنيت جمعي توجه خاصي به توسعه اين نهاد امنيتي اروآسيايي دارد. مسکو بارها غرب را متهم به سلسله
اقدامات وتدابيري براي تضعيف روسيه و حتي تجزيه اين کشور کرده و ادامه سياست هاي غربي ها بويژه ناتو مانند گسترش ناتو به سوي شرق را در اين چارچوب ارزيابي کرده است. گسترش ناتو درکشورهاي همجوار روسيه مي‌تواند تاثيرات منفي قابل توجهي بر انسجام سازمان پيمان امنيت جمعي بگذارد. درعين حال تغييرات ماهوي و مهمي که در دو سال اخير چه در صحنه اروپاي شرقي و چه در صحنه آسياي مرکزي بوقوع پيوسته ، باعث شده تا اعضاي سازمان پيمان امنيت جمعي درصدد اقداماتي با هدف تطبيق با وضعيت جديد امنيتي بر آمده و در عين حال کارايي اين سازمان را افزايش دهند.در حال حاضر قزاقستان، قرقيزستان، تاجيکستان، ارمنستان، بلاروس و روسيه عضو اين سازمان هستند. همچنين افغانستان و صربستان اعضاي ناظر آن بشمار مي آيند. با توجه به اينکه نيمي از اعضاي اين سازمان در آسياي مرکزي قرار دارند لذا سازمان پيمان امنيت جمعي توجه خاصي به رخدادها و تحولات در اين منطقه و آسياي جنوبي دارد.در حال حاضر با توجه به عضويت شمار قابل توجهي از اتباع کشورهاي آسياي مرکزي در گروههاي تروريستي تکفيري و حضور آنها در سوريه و عراق ، مساله بازگشت آنها به کشورهاي خود تهديدي جدي عليه امنيت داخلي آنها محسوب مي شود. با توجه به اين تهديد مشترک ، اکنون مسکو در صدد است تا يکي از ماموريتهاي اصلي اين سازمان دفاعي را مقابله با تهديدات تروريستي از جانب افراط گرايان معرفي کند . در حال حاضر هدف رسمي سازمان پيمان امنيت جمعي ، دفاع از تماميت ارضي و منافع اقتصادي کشورهاي عضو، با استفاده از نيروي نظامي مشترک و ارتش کشورهاي عضو است.با اين حال همانگونه که دبير کل سازمان پيمان امنيت جمعي نيز تاکيد کرده اکنون غربي ها براي نيل به اهداف خود در صدد اين تفرقه وشکاف بين اعضاي اين سازمان ودر وهله بعد بين اعضاي اين سازمان با روسيه هستند تا بدين ترتيب زمينه براي نفوذ هر چه بيشتر در حوزه خارج نزديک روسيه را پيدا کنند.
https://ccsi.ir//vdchiqnz.23nkkdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه