یک جامعهشناس روسی با اشاره به اعتراضات انتخاباتی در روسیه گفت: روشهای آشوب در انتخابات ایران که از سوی غرب دنبال شد، در انتخابات اخیر روسیه نیز تداوم مییابد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، یوری گروپنف رئیس موسسه جامعه شناسی و توسعه جهانی روسیه در ادامه نشست بررسی روابط ایران و روسیه و چشمانداز آن که عصر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: معتقدم که در آینده تمدنهای تاریخی میتوانند دنیا را بازسازماندهی کنند.
وی افزود: ارزش دلار طی دو سال آینده کاهش خواهد یافت و ما باید با کمک یکدیگر به این بیاندیشیم که چگونه بدون دلار پیشرفت خود را حفظ کنیم.
این کارشناس آسیای مرکزی با اشاره به نیاز به پیشرفت و تکنولوژی طی دهههای آینده در آسیای مرکزی و خاورمیانه گفت: ما باید بدانیم چگونه میتوانیم در منطقهای که شامل روسیه، ایران و آسیای مرکزی است، سازمانی جدید به وجود بیاوریم. اگر روسیه، ایران و چین همکاری نداشته باشند، نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان برای زمان طولانی خواهند مرد.
گروپنف هدف اول آمریکا در حضور طولانی مدت در افغانستان را کنترل شرق بزرگ شامل آفریقا، خاورمیانه و سیبری روسیه خواند و افزود: پس از ۱۵ سال دو سوم نفتی که به آمریکا وارد میشود، از این منطقه خواهد بود.
وی با اشاره به دو پایگاه بزرگ آمریکا در شبه جزیره عربی و افغانستان که از آنها به عنوان پمپ بنزین خود استفاده میکند، اظهار داشت: هدف دیگر آمریکا نظامی است که شامل تامین اهداف نظامی آمریکا در شرق میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آمریکا در افغانستان ۵ پایگاه دارد که میتواند هر هواپیمای جنگندهای را بپذیرد. به همین دلیل معتقدم این فعالیتها علیه ایران، چین و روسیه است.
گروپنف ادامه داد: پس از سه سال آمریکا موشکهای جدید خود را وارد سیستم میکند، که میتواند فاصله بگرام تا شرق روسیه را در مدت کوتاهی طی کند.
وی هدف آخر آمریکا را در این خواند که نیروهای آمریکایی مانع صادرات انرژی به چین شوند که این موضوع با تسلط بر خلیج فارس دنبال میشود و از آن طریق مانع صادرات گاز ایران به چین و هند میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص انتخابات روسیه و مسائل پیش آمده در آن نیز گفت: میدانستیم انتخابات به سختی برگزار میشود و اعتراضاتی را به همراه خواهد داشت. چرا که میدانستیم همان روشهای آشوب درانتخابات ایران در روسیه از سوی غرب دنبال میشود.