به گزارش بنیاد مطالعات قفقاز، کتاب «مسائل ترکیه از نقطه صفر» یکی از جدیدترین آثار منتشر شده در ترکیه است که با نگاهی عمیق به بحث و بررسی مسائل این کشور در حوزههای مختلف از سیاسی تا اقتصادی و ادبی در یک بستر تاریخی و گفتوگومحور میپردازد، این کتاب در قالب 248 صفحه و به زبان ترکی توسط انتشارات پاردایم در ژانویه 2025 منتشر شده است.
کتاب «مسائل ترکیه از نقطه صفر»، مجموع گفتوگوهایی است از «حسامالدین ارسلان، جامعهشناس، مترجم و ناشر»، «فریدون ییلماز، فیلسوف اقتصادی»، «گولتکین ییلدیز، مورخ نظامی» و «مولانا ادریس، نویسنده و شاعر» که موضوعات مختلفی از کمالیسم، مسئله کردها، کودتاها، انتخابات، سیستم حکومتی، موقعیت ژئوپلیتیکی ترکیه، انسان بودن، زبان و فرهنگ، ایدئولوژیهای سیاسی، رابطه بین دین و علم، برداشت از تاریخ، خشونت و ترور، سرمایهداری جهانی، ارزشها و سنتهای ترکیه تا بحثهای ترقیخواهی و واکنشگرایی را در یک بستر تاریخی مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
این مصاحبهها که علاوه بر مباحث اصلی، لحظات بحرانی و تغییرات اجتماعی-فرهنگی و اخلاقی در تعیین این مباحث را مورد بررسی قرار میدهند، هم بر اهمیت نگاه بینرشتهای تأکید دارند و هم نشان میدهند که چگونه میتوان جنبههای مختلف موضوع مورد بررسی را ارزیابی کرد. چنانکه در این مصاحبهها، نگاه جامعهشناختی با حسامالدین ارسلان و نگاه اقتصادی با فریدون ییلماز برجسته شده و مولانا ادریس با طرح پرسشها و طرح جنبههای مختلف، بُعد ادبی و شاعرانه مفاهیم را اثبات میکند.
به اعتقاد ناشر، در این اثر که حاصل نامهایی از رشتههای مختلف است، متوجه خواهید شد که ظرفیت فکری شما توسعه مییابد و میتوانید از دیدگاههای مختلف به بررسی موضوعات بپردازید و سطح تحلیل شما از مسائل افزایش مییابد.
البته لازم به ذکر است محتوای این گفتوگوها، بیشتر در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵، پیش از کودتای نافرجام ۱۵ جولای 2016 و تصویب سیستم ریاست جمهوری ترکیه انجام شده است.
تهیه و تنظیم : رضا بختیاریان