پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۸
کد مطلب : 9134
سناریوهای کمیسیون اروپا برای تحریم روسیه لو رفت

به گزارش خبرگزاری فارس، بحران اوکراین و سانحه سرنگونی هواپیمای مسافربری مالزیایی با حدود ۳۰۰ مسافر، عاملی شده تا آمریکا به همراه کشورهای اروپایی،‌موجی از فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه روسیه را آغاز کنند. روز سه‌شنبه گذشته اتحادیه اروپا با تشکیل جلسه‌ای در بروکسل روی کلیات تحریم مجدد روسیه به توافق رسید و امروز پنج شنبه نیز مقرر شده، این کشورها روی جزئیات این تحریم‌ها به مذاکره بنشینند.

همزمان، «یویوآبزرور»، هفته نامه انگلیسی متعلق به روزنامه گاردین در این باره گزارشی منتشر کرده که در آن به سناریوهای اتحادیه اروپا برای تحریم روسیه پرداخته شده است. این هفته نامه مدعی است، گزارشی را که منتشر می‌کند محرمانه بوده و به اصطلاح «لو» رفته است:

سال ۲۰۱۴ با حوادث پیچیده و گسترده‌ای برای روسیه آغاز شد. شروع اعتراضات مدنی در اوکراین، فرار رئیس‌جمهور این کشور به روسیه، اشغال کریمه توسط نیروهای نظامی روسی، به روی کار آمدن«پترو پروشنکو» با تمایلات غرب‌گرایانه در اوکراین و اعلام استقلال لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین تنها بازنمایی گوشه‌ای از اخباریست که به‌نحوی به روسیه ارتباط دارد. سقوط هواپیمای مالزیایی MH۱۷ و واردکردن اتهام دست‌داشتن روسیه در این حادثه نیز مزید بر علت شد تا تمرکزبر روسیه و تلاش برای مقابله با آن، به‌ویژه از سوی اروپا جدی‌تر از گذشته دنبال گردد.

بنا بر این گزراش، کشورهای اروپایی پیش از سقوط هواپیمای مالزیایی و ایراد اتهام دخالت روسیه در این حادثه نیز گزینه تحریم نفت و گاز روسیه را مورد بحث و بررسی قرار داده بودند. اروپا تحریم روسیه را طی سه مرحله در دستور کار قرار داده است.

کمیسیون اروپا با تهیه طرحی در اواخر آوریل(اردیبهشت) تحت عنوان « بررسی تاثیرات احتمالی تحریم روسیه بر اقتصاد اتحادیه اروپا و اعضای آن» گزینه تحریم روسیه را مورد بررسی دقیق‌تر قرار داد.

بنابر این گزارش کمیسیون اروپایی سه سناریو را برای تحریم روسیه در طرح مذکور آورده
است:

1- تحریم با شدت کم

سناریو اعمال تحریم‌های سبک شامل ۷ گام می‌شود:

اعمال محدودیت بر واردات کالای لوکس( مانند الماس، فلزهای گران‌بها، پوشاک خزدار و خاویار) و محصولات غذایی تولید شده درروسیه، محدودیت واردات برخی از مصنوعات شیمیایی روسیه(‌مانند کودهای شیمیایی)، محدودیت صادرات و واردات تجهیزات نظامی، تحریم تامین مالی صادرات به روسیه مطابق لیست پیشنهادی، تحریم تعداد بیشتری از شرکت‌ها و اتباع روسیه، تعلیق ضمانت‌های اتحادیه اروپا نسبت به برخی از پروژه‌های در حال اجرا در روسیه و توقف وام‌دهی به روسیه از جانب بانک سرمایه‌گذاری اروپا

2- تحریم با شدت متوسط:

در این سناریو ۸ مرحله جدید به مراحل پیشین اضافه می‌گردد:

تحریم واردات همه مصنوعات تولید شده در روسیه، تحریم صادرات و واردات همه تکنولوژی‌هایی پیشرفته با کاربرد دوگانه و تجهیزات نظامی، قرار دادن تعداد بیشتری از اتباع روسیه در لیست سیاه، تحریم تجارت و سرمایه‌گذاری و هرگونه خدمات مالی مرتبط با آن در روسیه ، محدودیت آزادی جابه‌جایی سرمایه، تحریم حمل‌و‌نقل دریای و زمینی، تحریم واردات زغال‌سنگ و لغو تمامی همکاری‌های دوجانبه

3- تحریم با شدت بالا

سناریو تحریم با شدت بالا شامل ۵ گام اضافه می‌شود:‌

تحریم بازار سرمایه، منع سرمایه‌گذاری جدید در روسیه، اعمال قوانین تنظیمی اتحادیه اروپا بر دارایی‌های روسیه در شرکت‌های اروپایی، تحریم واردات گاز، تحریم واردات نفت.

قرار دادن گزینه تحریم نفت و گاز در چشم‌انداز آینده باید با توجه به این نکته که هم‌اکنون ۸۴% از نفت روسیه و ۷۶% از گاز این کشور را اروپا خریداری می‌کند، مورد توجه قرار گیرد.

با توجه به وابستگی برخی از کشورهای مهم و بزرگ اروپایی از جمله آلمان، ایتالیا و لهستان به گاز روسیه، این نکته را باید مدنظر قرار داد که تحریم بخش انرژی روسیه بر اقتصاد اروپا تاثیر بزرگی خواهد داَشت. این کشورها حداقل یک سوم از نیاز خود به گاز را از جانب روسیه تامین می‌کنند.

بنا به گفته « مانوئل باروسو» ریاست کمیسیون اروپایی بخش تحقیقات انرژی این کمیسیون هم‌اکنون در حال بررسی چگونگی تطابق کشورهای اروپایی با وضعیت عدم واردات گاز از روسیه می‌باشند و نتایج آن تا ماه اکتبر اعلام خواهد شد.

منابع آمریکایی نیز اعلام کرده‌اند که واشنگتن قصد دارد تحریم‌های خود علیه روسیه را افزایش بدهد. اگر چه به‌نظر می‌رسد این تصمیم بیشتر واکنشی به منتقدان داخلی آمریکا باشد.

https://ccsi.ir//vdci.pa3ct1az5bc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه