جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ , 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۴
کد مطلب : 16632
رمضان در سرزمین تاجیکان
سرزمین تاجیکستان فارسی زبان از جمله پنج کشور اسلامی آسیای میانه است که پس از استقلال در سال 1991 میلادی بازگشت به فرهنگ و آداب و سنتهای ملی و اسلامی بخصوص آیین ماه مبارک رمضان را مورد توجه قرار داده است.
 
امسال نیز با حلول ماه مبارک رمضان، طنین ملکوتی اذان از چهار هزار مسجد تاجیکستان، مردم مسلمان این کشور را به میهمانی خدا فرا خواند.
به گزارش ایرنا در تاجیکستان، رمضان آز آداب خاصی برخوردار است .بر اساس آداب و سنن ماه مبارک رمضان در این کشور طی شبهای این ماه بعد از نماز عشا در مساجد ، نماز 'تراویح' اقامه می شود. تراویح به نمازهایی اطلاق می‌شود که مسلمانان اهل سنت در شب‌های ماه رمضان به جماعت پس از نماز عشا می خوانند و هر شب یک جزء قرآن در این نمازها تلاوت می شود تا در پایان ماه رمضان، قرآن ختم شود.
نماز تراویح بیست رکعت است اما پس از هر دو رکعت سلام داده می‌شود، که پس از هر چهار رکعت استراحت (ترویحه) انجام می‌شود و از این رو آنرا نماز تراویح می نامند. ترویحه، وقفه کوتاهی است که از آن برای خواندن دعا یا اذکار استفاده می شود.
شورای علمای تاجیکستان امسال مردم را به کوتاه خواندن نماز تراویح و ختم قرآن در روزها و شب های ماه رمضان به دلیل گرمی هوا و خسته نشدن روزه داران توصیه کرده است.
درهم آمیختن فرهنگ و تمدن غنی تاجیکان با فرهنگ اسلامی و آموزه های دینی و احکام دین مبین اسلام باعث شده است که ماه رمضان در این دیار، به ماه دوستی، محبت، عشق، صفا و کمک به همنوعان شهرت یابد.
حضور پرشور در مساجد، کنار گذاشتن کدورتهای گذشته، بخشش یکدیگر، آشتی کردن و هدیه دادن به خویشاوندان و همسایگان از رسم های دیگر تاجیکان در این ماه خدا است.
یک بار افطاری دادن به خویشاوندان و همسایگان از جمله این سنن است.
مردم تاجیک قبل از افطار در مساجد قرآن کریم تلاوت می‌کنند وبعد از اقامه نماز مغرب سر سفرهای ضیافت افطار می‌روند.عیادت از افراد بیمار و کمک به خانواده‌های نیازمند و فقیر، از سنت‌های حسنه این کشور در این ماه است.
شب قدر و شب بیست و هفتم ماه رمضان که به عقیده مسلمانان تاجیک در این شب قران نازل شده است از جایگاه خاصی در این کشور برخوردار است.
عید فطر از بزرگ‌ترین اعیاد تاجیکان است و این روز را با دید و بازدید گرامی می دارند و برای همدیگر دعا می کنند.
جمله «رمضان مبارک» تا آخر این ماه بین تاجیکان رد و بدل می شود و آیین موسوم به «رب من» از معروف ترین و رایج ترین شعائر تاجیکان در این ماه است که تا حد زیادی توانسته در 80 سال حاکمیت کمونیست که مخالف هرگونه شعائر دینی بود، سنت های رمضان را حفظ کنند.
مردم با سخاوت تاجیکستان در ماه رمضان سفره های خود را که «دسترخوان» گفته می شود برای پذیرایی از میهمانان روزه دار خود با انواع خوردنی ها اعم از نان، شیرینی، آجیل و میوه و غذاهای گرم پهن می کنند.
تنوع غذایی در سفره افطاری خانواده تاجیک به حدی است که هر تازه واردی به شدت تحت تاثیر میهمان نوازی تاجیکان قرار می گیرد.
شهرداری دوشنبه پایتخت تاجیکستان با حلول ماه مبارک رمضان و برای جلوگیری از افزایش قیمتها و رعایت حال مردم روزه دار برای مواد غذایی از جمله مرغ، گوشت، آرد، روغن، برنج، شکر، شیر، هویج، سیب زمینی و پیاز نرخ تعیین کرده است.
تاجیکستان بیش از هشت میلیون و 500 هزار نفر جمعیت دارد که بیش از 95 درصد از آن را مسلمانان تشکیل می دهند
 
  https://ccsi.ir//vdchi-nz.23n-xdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه