پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :دوشنبه ۹ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۲
کد مطلب : 22248
سخنگوی اردوغان: ۲۰۱۹ سال قدرتنمایی ترکیه بود
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه گفت، ۲۰۱۹ سالی بود که ترکیه قدرتش را هم در میدان نبرد و هم بر روی میز مذاکره آن هم با سه حرکت مهم و اساسی نشان داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در جریان گفتگوی زنده تلویزیونی گفت: این سه حرکت اساسی و حساس از سوی ترکیه شامل عملیات مقابله با تروریسم در سوریه، عملیات اکتشاف در شرق مدیترانه و توافق نظامی و دریایی اخیر با لیبی است.
وی به سیاست خارجی ترکیه و تحولات سیاسی جهانی اشاره کرد که در سال ۲۰۱۹ بازتاب چشمگیری داشتند و با اشاره به عملیات "چشمه صلح" در شمال سوریه گفت: این عملیات ثابت کرد که هیچ بازیکن منطقه‌ای یا بین المللی نمی‌تواند بازی‌ای را بدون حضور ترکیه در سوریه انجام دهد چون ما با سوریه هم مرز هستیم و بیش از ۳.۶ میلیون آواره سوری در ترکیه زندگی می کنند.
وی همچنین گفت، دولت آنکارا دو توافق را با واشنگتن و مسکو در پی کمپین نظامی ترکیه در شمال سوریه منعقد کرد و به این ترتیب حضورش در جامعه بین الملل حس شد.
کالین همچنین به بررسی اوضاع در شرق مدیترانه پرداخت و گفت:‌ ما با فعالیت‌های استخراج و اکتشاف در شرق مدیترانه اقدامی مهم انجام داده‌ایم.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه همچنین به توافق‌های انجام شده با لیبی اشاره کرد و گفت: ما با دو توافق اخیر با لیبی پیشنهادها و موضع سیاسی خود را با توجه به بحران در این کشور ارائه کردیم و سال ۲۰۱۹، سالی است که ترکیه هم در میدان و هم بر روی میز مذاکره قدرت خود را نشان داد. یک جنگ داخلی جدید در لیبی در صورتی اجتناب ناپذیر است که جامعه بین الملل کاری برای توقف اقدامات خلیفه حفتر انجام ندهد.
وی ادامه داد:‌ شاید کشتارهای بیشتری در لیبی صورت گیرد. این اوضاع سه سال پیش در سوریه را به یاد می آورد. هر کسی که یک شکاف استراتژیک را در لیبی می‌بیند، به آن رخنه میکند. در نهایت، روسیه می خواهد وارد چنین روندی شود. درباره احتمال استقرار نیروهای ترکیه در لیبی هم باید گفت که اگر دولت وفاق ملی لیبی در خواست کند، پارلمان ترکیه این مساله را بررسی خواهد کرد.
کالین گفت، اظهارنظرهای غیر رسمی و رسمی درباره توافق دریایی ترکیه با لیبی وجود دارد. در حقیقت مصر هم تمایل دارد تا با ما چنین توافقی را به دست بیاورد. مقام‌های مصری چنین مساله‌ای را مطرح کرده‌اند. مناطق دریایی آنها گسترش یافته است. قاهره به این حقیقت واقف است که نمی‌تواند بدون ترکیه در منطقه شرق مدیترانه برنامه‌ای منطقه‌ای داشته باشد.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه همچنین به این مساله اشاره کرد که کشورش به دنبال همکاری با تونس برای تضمین سازش در لیبی است و تاکید کرد، ترکیه همچنین با دولت مشروع لیبی است و قصد دارد تا با الجزایر هم قرار دادهایی داشته باشد. تحرکات سیاسی ترکیه در راستای لیبی و بر اساس درخواست های دولت مشروع این کشور است و ترکیه به دنبال اشغال لیبی نیست.
وی با اشاره به اقدامات برخی از کشورهای عرب درباره کمپین مقابله با تروریسم ترکیه در سوریه گفت: ما برای خودمان منطقه "امن" در سوریه ایجاد نمی‌کنیم "این‌ها برای سوریه است". این مساله ضامن امنیت است اما مهمترین مساله این است که قریب به چهار میلیون سوری در ترکیه هستند و دست کم چهار تا پنج میلیون سوری دیگر در داخل کشور خودشان بی خانمان و سرگردانند. ما باید منطقه ای را برای زندگی امن آنها ایجاد کنیم.
کالین همچنین به جنگ تجاری بین آمریکا و چین به عنوان یکی از مهمترین مسائل در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد و گفت:‌ مسائل داخلی آمریکا و ترامپ بر وضعیت سیاسی اروپا، خاورمیانه و سایر مناطق جهان تاثیر گذاشته‌اند.
 کالین به سوالاتی درباره احتمال اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه پرداخت و گفت: دولت آمریکا با این اقدام مخالف است اما کنگره چنین سیاستی را تصویب کرده است. لایحه تحریم‌ها تنها بابت خرید اس-۴۰۰ های روسیه نیست بلکه در نتیجه اقدامات مستقل ترکیه شامل عملیات چشمه صلح، موضع واضح درباره شرق مدیترانه و حمایت از دولت وفاق ملی لیبی است. ترکیه به صورت مستقیم از تحریم‌های احتمالی تاثیر نمی‌گیرد حتی اگر تایید هم شوند و به یافتن جایگزین برای صنعت دفاعی و اقتصاد خود ادامه می دهد.
کالین درباره روسیه نیز گفت، خیزش مسکو به عنوان یک ابر قدرت با تحریکات روسیه در کریمه، اوکراین، سوریه و تحولات اخیر در لیبی ادامه دارد. این نتیجه طبیعی سیاست‌های انزوا گرایانه تحمیل شده به ترکیه است که در سوریه، عراق، شرق مدیترانه و سایر مناطق کاملا مشهود است.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه همچنین گفت، ائتلاف با ناتو در سال ۲۰۱۹ و زمانی زیر سوال رفت که بی ثباتی جهانی در سیاست رشد کرد.
 
  https://ccsi.ir//vdch6ini.23nikdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه