پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۱۳
کد مطلب : 19359
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان گفت: اگر نیکول پاشینیان با احزاب دیگر در ارمنستان تعامل داشته باشد، یقینا با پشتوانه مردمی که در اختیار دارد، می تواند مشکلات را از میان بردارد و رونق اقتصادی و پویایی برای جامعه خود به ارمغان بیاورد
سفیر ایران در ارمنستان: پاشینیان با پشتوانه مردمی می تواند مشکلات ارمنستان را حل کند
به گزارش روز شنبه ایرنا، مصاحبه اختصاصی با 'سید کاظم سجادی' سفیر فعلی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در حالی در پایان سفر چند روزه به شهر ایروان انجام شد که با توجه به تحولات اخیر این کشور منطقه قفقاز، چشم انداز روابط آینده دوجانبه دو کشور امری مهم به شمار می رود.
شکل گیری و تداوم اعتراض های گسترده ضددولتی طی چند هفته گذشته در پایتخت و دیگر شهرها، سرژ سرکیسیان را وادار به استعفا از مقام نخست وزیری کرد و مبارزه مخالفان علیه حزب حاکم جمهوریخواه همچنان ادامه یافت تا این حزب راضی به پذیرش قدرت شد و پاشینیان را بر مسند قدرت نشاندند. پس از آن مجلس ارمنستان در پی کناره گیری سرکیسیان از نخست وزیری در هشتم مه ۲۰۱۸ و در رای گیری دوم با ۵۹ رای موافق و ۴۲ رای مخالف، پاشینیان را به عنوان نخست‌وزیر جدید این کشور انتخاب کرد. ارمنستان با سابقه دوستی دیرینه با ایران همچنان به دنبال گسترش روابط با تهران در همه زمینه ها به ویژه بخش اقتصادی است. این کشور با حدود 30 هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است.
با روی کار آمدن نیکول پاشینیان در سمت نخست وزیری لازم است دو کشور تدابیر جدیدی را برای تحکیم روابط اتخاذ کنند. سجادی نیز در این مصاحبه ضمن تاکید بر اینکه نباید مسئله گسترش روابط اقتصادی دو کشور فقط در حد تئوری باشد و باید اقدامات جدی در این راستا انجام شود؛ گفت که پاشینیان نیز شخصا نظرات و دیدگاههای مثبتی برای همکاری با ایران دارد. این دیپلمات کشورمان در این مصاحبه همچنین به اهمیت جایگاه ارمنستان در منطقه قفقاز اشاره و توصیه هایی برای شهروندان ایرانی که قصد سفر به این کشور منطقه قفقاز را دارند، ارائه کرد.

** روابط با ارمنستان بر پایه دوستی و صمیمیت
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در پاسخ به سوالی در مورد ارزیابی اش از روابط فعلی دو کشور و چشم انداز آینده این روابط تصریح کرد: سیاست ما همواره بر این پایه بوده که دوستی، صمیمیت و ارتباط مان را با کشورهای همسایه حفظ کنیم. جمهوری ارمنستان نیز یکی از این کشورها بوده که ما این نوع رابطه را داشته ایم. تاکنون نیز این صمیمیت برقرار بوده و مراوادات نیز بر پایه همسایگی و نزدیکی راه در حوزه های مختلف وجود داشته و از این به بعد نیز ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه در مورد سیاست دولت جدید ارمنستان در قبال روابط با ایران عنوان کرد: پس از اتفاقات اخیر در ارمنستان و انتخاب نیکول پاشینیان به عنوان نخست وزیر جدید، در حال حاضر افراد جدید برای سمت های کابینه معرفی شده اند. ما منتظر شکل گیری کامل کابینه جدید هستیم و قطعا پس از آن همکاری ها آغاز خواهد شد. طی اتفاقات اخیر آقای پاشینیان بر مسئله همسایگی و ارتباط با ایران و گرجستان تاکید داشته اند. در گفته های نخست وزیر جدید به اهمیت این رابطه اشاره شده و منتظریم با شکل گیری کابینه جدید ملاقات ها را آغاز کنیم. مسئله گسترش روابط اقتصادی نیز یکی از مقوله های مورد توجه در روابط دو کشور بوده است.

**دیدگاه مثبت پاشینیان در مورد روابط با ایران
سفیر ایران در ارمنستان درباره اینکه آیا نخست وزیر جدید ارمنستان و یا مقامات جدید قصد سفر به ایران را دارند، گفت: حدود چهار ماه پیش پاشینیان بعنوان یکی از اعضای انجمن دوستی پارلمانی ایران و ارمنستان به تهران سفر کرد و آشنایی خوبی با کشورمان دارد. خوشبختانه نخست وزیر جدید نظرات و دیدگاههای مثبتی در موضوع همکاری با ایران دارد. در خصوص موضوع سفر پاشینیان به ایران هنوز خبری به ما نرسیده و اگر قرار بر سفر وی به ایران باشد، حتما از طریق رسانه ها اعلام خواهد شد.

** جامعه ارمنستان به دنبال احیا مجدد
سجادی در ارزیابی اش در مورد تحولات اخیر ارمنستان گفت: سرژ سرکیسیان در حالی دوره دوم ریاست جمهوری اش را به پایان رساند که برای سومین بار خواست مسئولیت جدیدی را بر عهده بگیرد که آن سمت نخست وزیری بود. در این بحبوحه جامعه ارمنستان نیز به دنبال نو شدن در محیط های مختلف از جمله محیط سیاسی بود. حضور سرژ سرکیسیان در سمت نخست وزیری برای جامعه ارمنستان سنگین بود. جامعه ارمنستان در طول فعالیت سرکیسیان نسبت به موضوعات و معضلات مختلف قطعا سوالاتی داشته و به این سوالات پاسخ داده نشد. اگر مقامات قبلی ارمنستان صدای مردم این کشور را می شنیدند، معضلات را حل می کردند، اختلافات کنار گذاشته می شد و صمیمیت و یکپارچگی ایجاد می شد، قطعا آنها می توانستند با مردم دوستانه ارتباط برقرار کنند و در فرصت جدید در پست نخست وزیری جایگاه دیگری را برای خودشان ایجاد کنند. مردم ارمنستان خواستار اتفاقات و تغییرات جدید در حوزه های مختلف هستند. پس از آن بود که پاشینیان با ریشه و زمینه مردمی وارد عمل شد. ارمنستان کشوری امن با مردمی مهربان است. این کشور کوچک صاحب فرهنگ و تاریخ غنی است. ارامنه در دنیا حرف هایی برای گفتن دارند. در تمام حوزه های علمی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به ویژه آنهایی که در امریکا و اروپا حضور دارند توانسته اند قدم های بزرگی بردارند . یکی از شعارهای اصلی در ارمنستان جلوگیری از فساد در جامعه است. اگر مقابله با هرگونه فساد در ارمنستان مورد توجه قرار بگیرد، قطعا آنهایی که در این کشور سرمایه گذاری کرده اند دوستان خود را برای سرمایه گذاری دعوت می کنند و این کشور از رونق بیشتری برخودار می شود.

** پاشینیان با پشتوانه مردمی می تواند مشکلات را حل کند
سفیر ایران در ارمنستان درباره پیش بینی اش از عملکرد آتی پاشینیان و همکارانش گفت: اتفاقات قابل پیش بینی نیستند. مقاماتی که کاری را شروع می کنند طبیعتا باید همه جوانب را در نظر بگیرند تا به نتیجه و مقصود اصلی خود برسند. احساس من این است که سرژ سرکسیسان و حزب جمهوری خواه در مسیر فعالیت دولت جدید مانع ایجاد نمی کنند و اجازه می دهند روند حرکت فعلی ادامه یابد. نکته بعدی سیاست خود آقای پاشینیان است. اینکه چطور بتواند با احزاب کار کند؟ اینکه چطور سهم احزاب را در کابینه خود لحاظ کند؟ اگر با احزاب دیگر تعامل کند یقینا با پشتوانه مردمی که دارد می تواند رفته رفته مشکلات را از میان بردارد و رونق اقتصادی و همچنین حرکتی پویا برای جامعه کشورش به ارمغان بیاورد. به نظر من حزب یا گروه جدید باید با حزب قبلی تعامل داشته باشد تا مخالفت های جدید شکل نگیرد. تعامل موجب می شود حرکت برای پیشرفت جامعه بهتر و با سرعت بیشتری انجام شود. چنانچه در دولت جدید اپوزیسیون نادیده گرفته شود، بار دیگر مشکلات و معضلات روی هم انباشته می شود و در یک زمان دیگری در آینده بروز می کند.
سجادی در مورد وضعیت گردشگران ایرانی در ارمنستان خاطر نشان کرد: حدود یکسال و نیم است که تفاهم نامه لغو روادید را با ارمنستان امضا کرده ایم. با لغو روادید شرایط سفر گردشگران بیشتری به دو کشور مهیا شده است. فرصت هایی را باید طرف ایرانی ایجاد کند. بحث ورود اتباع ارامنه با خودروهای شخصی به ایران از طریق مرز زمینی یکی از این مسائل است. در حال حاضر بیشتر هموطنان ایرانی به ارمنستان سفر می کنند تا ارمنی ها به ایران. در روابط دو کشور مسئله ترانزیت را باید جدی بگیریم. اگر بحث ترانزیت مطرح باشد و آزاد راه نیز ایجاد شود، در کنارش خط آهن نیز شکل می گیرد لذا سرمایه گذاران مشتاق می شوند در اینجا حضور یابند چون تردد را زیاد می بینند. اگر بحث گردشگری رونق بگیرد به دنبالش بحث ترانزیت نیز مطرح می شود.

** گسترش روابط اقتصادی دوجانبه باید جدی پیگیری شود
سفیر ایران در ارمنستان در مورد سازوکارهای لازم برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور گفت: دو کشور روابط سیاسی خوبی دارند اما از لحاظ اقتصادی هنوز حرکت جدی رخ نداده است البته نسبت به سالهای قبل اقداماتی انجام شده اما ما از این سطح روابط اقتصادی رضایت نداریم. امیدواریم با سیاستهای پاشینیان این شعار تبدیل به عمل شود و ما بتوانیم در زمینه اقتصادی حرکت نوینی را با یکدیگر آغاز کنیم. ما امادگی داریم و هیچ محدودیتی در توسعه روابط مان در همه زمینه ها با ارمنستان وجود ندارد.
سجادی همچنین در مورد مسئله کریدور خلیج فارس- دریای سیاه گفت: این یک فرصت است. برای این فرصت باید تسهیلاتی را فراهم کنیم. تسهیلاتی همچون ایجاد جاده و راه. اگر این اتفاقات رخ دهد بحث رونق دالان خلیج فارس به دریای سیاه ممکن خواهد بود. ترجیحا این موضوع ممکن است موجب همکاری های اقتصادی با منطقه جنوب شرق آسیا و حتی با چین و کشورهای اسیای غربی شود اما همه مستلزم ایجاد جاده و ریل است. این دالان هم اکنون وجود دارد ولی انتقال کالا محدود است و باید شکل بهتری بگیرد.

** همکاری با اتحادیه اورآسیا و ایجاد فرصت های جدید
دیپلمات کشورمان در مورد اینکه همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اورآسیا چه فرصت هایی را می تواند ایجاد کند، گفت: این ظرفیت 200 میلیونی است. طبیعتا برای کشورهای مقابل که می توانند از حوزه ترانزیت ایران برای انتقال کالاهایشان استفاده کنند، مفید است. ایران نیز در این زمینه می تواند در بخش صادراتی موفق باشد. فرصت بسیار خوبی برای ارمنستان است و این کشور قطعا احیا خواهد شد. برای ایران نیز تا حدودی خوب خواهد بود و می تواند مراودات اقتصادی و صادراتی را بهبود بخشد.

** خودمان می توانیم مشکلات مان را حل کنیم
سجادی در مورد مسئله خروج امریکا از برجام و پیامدهای احتمالی این مسئله خاطر نشان کرد: ما پیشتر نیز سختی های ناشی از تحریم را تحمل کرده ایم و توانستیم در مواجهه با تحریم کشور را اداره کنیم. ایران به دلیل همت و پشتوانه مردمی اش تاکنون با اقتدار روی پای خود ایستاده و پشتوانه مردمی باعث شده ایران بتواند حرف خود را بزند و آزادی و استقلال خود را حفظ کند. خود ایرانی ها با توانایی های خود می دانند از چه طریقی مشکلات خود از جمله مسئله را تحریم را حل کنند.

** توصیه هایی برای گردشگران و مسافران ایرانی
سفیر ایران در ارمنستان در پایان خطاب به شهروندان ایرانی که قصد سفر به ارمنستان را دارند، گفت: ارمنستان کشور کوچکی است . اگر قرار است شهروندان ما در حوزه اقتصادی ارمنستان وارد شوند، هوشیار باشند. ما اتحادیه ای داریم که تجار در آن حضور دارند. حتما به سفارت مراجعه کنند و در مورد فعالیت این اتحادیه اطلاعات بدست آورند. شهروندان ایرانی برای ثبت شرکت، اقامت گرفتن و یا فعالیت تجاری دیگر در ارمنستان با اطلاعات جامع و کامل عمل کنند. شهروندان ما حتما دقت داشته باشند در رشته هایی در ارمنستان تحصیل کنند که مدارک آنها در ایران مورد قبول باشد. گردشگران ایرانی نیز حتما امکانات لازم و پول کافی را در سفر به ارمنستان به همراه خودشان داشته باشند. اگر شهروندان ایرانی از طریق زمینی سفر می کنند، مراقب باشند مواد مخدر و داروهای روان گردان همراه خود نیاورند که اگر همراه داشته باشند با برخورد جدی ارمنستان روبرو می شوند. ما در سفارت ایران در ایروان در کنار گردشگران ایرانی هستیم. چنانچه هر گردشگری در ارمنستان با مشکلی روبرو شد، می تواند با تلفن های سفارت تماس بگیرد و ما نیز در تمامی اوقات در خدمت آنها هستیم. https://ccsi.ir//vdcgyw9q.ak9yn4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه