جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۴۷
کد مطلب : 23371
شروط متناقض ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای آغاز مذاکرات صلح
نخست وزیر ارمنستان شرط آتش‌بس در منطقه قره باغ را توقف درگیری‌ها از سوی باکو نامید، در حالی‌که رئیس جمهوری آذربایجان، همچنان شرط آتش‌بس را عقب نشینی نیروهای مسلح ارمنستان از منطقه می‌داند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان روز شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره، اعلام کرد که گفت‌وگوهای صلح درباره قره باغ کوهستانی، فقط در صورت توقف درگیری‌ها از سوی طرف آذربایجانی امکان پذیر است.
پاشینیان با تأکید بر اینکه ارمنستان، ضامن امنیت قره باغ است، گفت: «در صورت حمله خارجی، وظیفه اصلی ما محافظت از ساکنان منطقه قره باغ کوهستانی است. در شرایط فعلی، می‌توان با اطمینان اعلام کرد که مردم قره باغ قدمی به عقب نخواهند گذاشت.»
این در حالی است که "الهام علی‌اف" رئیس جمهوری آذربایجان نیز گفته است که شرط اصلی آتش‌بس در قره باغ همچنان عقب نشینی نیروهای مسلح ارمنستان از منطقه است.
علی‌اف تأکید کرد: «مواضع ما بدون تغییر باقی مانده است. آنها (سربازان ارمنی) باید سرزمین‌های ما را ترک کنند و فقط پس از آن جنگ پایان یافته و درگیری نظامی خاتمه خواهد یافت.»  
رئیس جمهوری آذربایجان یادآور شد که خواسته‌های باکو کاملاً مطابق با قوانین بین المللی است، زیرا "همه جهان تمامیت ارضی آذربایجان را به رسمیت شاخته، ولی هیچ کشوری در جهان جمهوری خودخوانده قره باغ را به رسمیت نمی‌شناسد."
وی با اشاره به اینکه مردم ارمنستان و آذربایجان در آینده نزدیک می‌توانند در صلح زندگی کنند، افزود که جمهوری آذربایجان هرگز از مذاکره در خصوص قره باغ خودداری نکرده است و خود او، از سال 2003 شخصاً درگیر این روند بوده و در ارتباط با رهبران قبلی ارمنستان توانسته است به نتایج ملموسی هم دست یابد.
علی‌اف افزود، ولی مقامات فعلی ایروان، این دستاوردها را باطل کرده‌اند و مسئولیت وضعیت فعلی کاملاً بر دوش پاشینیان و دولت اوست.
پیش از این، "واسیلی نبنزیا" نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل که ریاست دوره‌ای شورای امنیت در ماه اکتبر را بر عهده دارد، اعلام کرد که گروه مینسک آماده فراهم سازی مقدمات برای انجام مذاکرات صلح قره باغ است، ولی شرط مهم انجام گفت‌وگو، آمادگی طرفین درگیری است. ولی متأسفانه، تاکنون اظهارات شنیده شده از باکو و ایروان نشان می دهد که آنها هنوز چنین آمادگی را ندارند.
به گفته وی،  مسکو امیدوار است بیانیه رهبران کشورهای روسیه، آمریکا و فرانسه که ریاست مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا را برعهده دارند، بر طرف‌های درگیر در مناقشه قره باغ تأثیر گذاشته و آنها را به سمت مذاکره سوق دهد
 
  https://ccsi.ir//vdcfymd0.w6dmeagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه