پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۳
کد مطلب : 18998
ضرورت تقویت روابط دوجانبه، سفر ظریف به تاجیکستان
سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به پایتخت تاجیکستان که امروز (دوشنبه) آغاز شد، گام دیگری برای فعال تر شدن روابط دوجانبه و دیپلماسی همگرایی منطقه ای جمهوری اسلامی است.
 
به گزارش ایرنا و بنا به اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه، ظریف که در صدر هیاتی سیاسی در بیست و سومین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اکو در دوشنبه پایتخت تاجیکستان شرکت می کند همچنین با مقامات بلندپایه این کشور دیدار و درباره راههای گسترش و تقویت همکاری های دو جانبه گفت وگو و تبادل نظر خواهد کرد.
سازمان همکاری اقتصادی اکو (Economic Cooperation Organization» که سال 1343 توسط ایران، پاکستان و ترکیه با عنوان «آر سی دی» بنیانگذاری شد، سال 1372 با پذیرش عضویت افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان در برگیرنده بیش از هشت میلیون و 620 هزار کیلومتر مربع مساحت و حدود ۳۳۰ میلیون نفر جمعیت شد.
افزون بر هدف گذاری ایران برای افزایش نقش اقتصادی و منطقه ای این سازمان که مقر اصلی آن در تهران قرار دارد، جمهوری اسلامی در صدد افزایش همکاری ها با تاجیکستان دیگر کشور فارسی زبان است که توانمندی های زیادی در این زمینه دارد.
تاجیکستان برخوردار از روابطی ژرف با ایران و مشترکات تاریخی، فرهنگی، دینی و اجتماعی بین دو ملت همچنین با جمهوری اسلامی در بسیاری از حوزه ها به ویژه منطقه ای فرصت ها و چالش های همسانی را پیش رو دارد.
هم مرز بودن با افغانستان و شرایط این کشور به وِیژه از نظر مبارزه با تروریسم، طالبان، القاعده، قاچاق مواد مخدر و همچنین احتمال نفوذ تروریست ها به تاجیکستان و تجربیات پربار جمهوری اسلامی در این زمینه می تواند یکی از تکیه گاه های روابط دوشنبه و تهران باشد.
از سوی دیگر آسیای میانه برای شتاب بخشی به توسعه اقتصادی و ایجاد ساز وکارهای پاسخگو با هدف افزایش همکاری های متقابل و چند جانبه اقتصادی، امنیتی، سیاسی و فرهنگی در دیپلماسی جمهوری اسلامی جایگاهی ویژه دارد.
همچنین ترکیب موقعیت ویژه ایران برای دسترسی به آب های آزاد از طریق خلیج فارس و دریای عمان و محصور بودن تاجیکستان با بیش از 143000 کیلومتر مربع مساحت بین کشورهای چین، ازبکستان، قرقیزستان و افغانستان، فرصتی گسترده برای افزایش همکاری های اقتصادی دو جانبه به ویژه در بخش تجارت و ترانزیت ایجاد می کند.
اهمیت افزایش روابط در نظام دیپلماسی ایران و تاجیکستان به گونه ای است که سفر امروز ظریف به دوشنبه دومین رایزنی وی با مقام های کشور میزبان در کمتر از شش ماه گذشته است.
ظریف در سفر سال گذشته خود به دوشنبه افزون بر مذاکره با همتای تاجیک خود با امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان نیز دیدار کرد و رایزنی وزیر خارجه ایران در سفر کنونی به دوشنبه می تواند ادامه گفت وگوها و مذاکرات قبلی باشد تا کاستی ها در روابط دو جانبه را بر طرف کرده و همکاری ها در زمینه های مختلف را تقویت کند.
از سوی دیگر جایگاه ویژه ایران به عنوان یکی از سه کشور بنیانگذار سازمان همکاری اقتصادی اکو می تواند فرصتی باشد تا ظریف در رایزنی های جداگانه با همتایان خود از کشورهای عضو برای افزایش نقش این تشکل در گسترش همکاری ها به عنوان یک مجموعه تاثیرگذار در منطقه و عرصه بین المللی مذاکره کند.
 
  https://ccsi.ir//vdcevo8z.jh8voi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه