سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۳۸
کد مطلب : 2524
عيد قربان در تركيه ، همياري و احسان اسلامي

عيد قربان به عنوان بزرگترين عيد درتركيه با شور و شوق مردم مسلمان اين كشور همراه است و بهترين نماد همياري و احسان اسلامي در اين كشور به شمار مي رود .
به گزارش ايرنا ، جامعه تركيه در آستانه عيد قربان در تكاپوي آمادگي براي برگزاري آئين هاي ويژه و ديد و بازديد ، قرباني و احسان و تعاون است.
بر اساس عرف محلي در همه نقاط تركيه هر كسي كه قدرت مالي خريد گوسفند قرباني را داشته و بدهكار نباشد، در سه روز از تعطيلات چهار روزه عيد قربان گوسفند يا گوساله اي را به عنوان قرباني ذبح مي كند.
از هم اكنون دهها هزار راس گوسفند و گوساله با كاميونها در جاده هاي تركيه به سوي مراكز فروش و ذبح در حركت هستند و برخي از مردم چند روز مانده به عيد قربان ، قرباني خود را خريداري و با تزئين آن منتظر اين عيد بزرگ مي مانند .
نكته جالبي كه در جامعه تركيه در عيد قربان به چشم مي خورد توزيع گوشت قرباني ميان فقيران و مستمندان است ، به طوري كه هفته ها پس از عيد قربان همه مردم تركيه اعم از فقير و غني در يخچال هاي خود گوشت دارند و كار قصابي ها مدتي كساد مي ماند.
در عيد قربان گاهي چند خانواده از يك فاميل يا همسايه ، به طور مشترك گاو يا گوساله خريداري كرده و قرباني مي كنند.
اغلب مردان و فرزندان پسر تركيه در نمازعيد قربان كه در مساجد محل در سراسر كشور برگزار مي شود، شركت مي كنند. نماز عيد قربان با شكوه تمام و با حضور سران سياسي و دولتي تركيه در مساجد محل در سراسر كشور برگزار مي شود. وقتي پدران از نماز برمي گردند تمامي اعضاي خانواده از بزرگ تا كوچك با يكديگر روبوسي مي كنند، كام خود را شيرين كرده و همگي باهم بر سر سفره عيد مي نشينند.
سپس آناني كه قرباني دارند براي ذبح و توزيع گوشت قرباني آماده مي شوند. روحيه تعاون در ايام عيد قربان در جامعه تركيه به اوج مي رسد، كودكان و نوجوانان عيدي مي گيرند، كمكهاي مالي به تنگدستان افزايش مي يابد.

طبق عرف مرسوم ديدار از خانواده هايي كه يكي از نزديكان آنان در فاصله عيد فطر و عيد قربان فوت كرده است ، در اولويت برنامه خانواده ها قرار دارد و آشنايان ، رعايت اين اصل را وظيفه الزامي تلقي مي كنند.
به باور مردم تركيه ، ديد و بازديدهاي عيد قربان علاوه بر اجر اخروي، موجب يكدلي، همبستگي و تحكيم روابط خانوادگي و انساني مي شود و كينه وعداوتهاي گذشته را از ميان بر مي دارد.
در عيد قربان ، زيارت اهل قبور، پوشيدن لباس‌هاي نو، ديد و بازديد خويشان و دوستان و آشنايان مرسوم است.
چند روز مانده به عيد قربان خانه تكانيها و پخت و پز شيرينيجات مخصوص عيد در منازل شروع مي شود و خريدهاي عيد به ويژه تهيه لباسهاي نو براي كودكان كه از ويژگيهاي اعياد بزرگ است ، شور و شعف وصف ناپذيري را در مردم تركيه ايجاد مي كند .
برخي از سنن عيد قربان در تركيه شباهت زيادي به آئينهاي عيد نوروز در ايران دارد. حال و هواي كودكان تركيه در عيد قربان تداعي كننده هيجان كودكان ايراني در عيد نوروز است و به همين علت كودكان از مدتها قبل با بي صبري در انتظار اين عيد به سر مي برند.
در تركيه يك شور كودكانه به رسمي ديرينه بدل شده است، به گونه اي كه در شب عيد بيشتر كودكان كفش و لباسهاي نو خود را بر سر بالينشان گذاشته و با هيجان روز عيد به خواب مي روند.
آنان روز بعد، صبح زود از خواب بيدار شده و لباسهاي نو را بر تن مي كنند و از پدرانشان به هنگام بازگشت از نماز عيد قربان استقبال مي كنند . در خانه ها شيريني پخته مي شود و با شيريني خانگي از ميهمانان پذيرايي مي گردد.
در عيد قربان همچنين رسم است كساني كه با هم كدورتي داشته و يا به اصلاح با هم قهر هستند ، به يمن اين روز بزرگ به سراغ هم رفته و با هم آشتي مي كنند.
تركها در اين روز، اول از همه به دست بوسي سالخوردگان و عيادت بيماران مي روند و از آنها دلجويي كرده و براي سلامتيشان دعا مي كنند . براي كودكان يتيم لباسهاي نو تهيه كرده و به آنها هديه مي دهند، چرا كه مانند تمامي مسلمانان معتقدند شاد كردن دل كودكان يتيم اجر زيادي نزد خداوند دارد .
مردم تركيه روز يكشنبه آينده و در عيد قربان يك بارديگر اين رسم و آئين زيبا را به جاي خواهند آورد و جامعه تركيه از هم اكنون تكاپوي زيادي را براي گذراندن چهار روز تعطيل عيد قربان ، برنامه هاي مسافرتي ، خريد و خانه تكاني را آغاز كرده است.

https://ccsi.ir//vdce.w8wbjh8ne9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه