جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۴۶
کد مطلب : 18517
مراسم گراميداشت سي و نهمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران با حضور وزير امور خارجه، وزير انرژي و ذخاير آب، نمايندگان پارلمان، احزاب سياسي، شخصيت هاي فرهنگي و اجتماعي تاجيکستان و همچنين سفرا، ديپلمات ها و وابستگان نظامي کشورهاي خارجي مقيم دوشنبه برگزار شد.
گراميداشت سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در تاجيکستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، این مراسم که در ساختمان جدید سفارت ایران برگزار شد با تلاوت آیاتی نورانی از کلام الله مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
سپس «حجت الله فغانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از حضور مهمانان در این مراسم، گفت:  مردم ایران که وارث یکی از کهن ترین تمدن های بشری است، در حالی سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روز ملی جمهوری اسلامی ایران را جشن می گیرد که در حدود چهار دهه گذشته، برغم انواع فشارها و تحریم ها و تهدیدها، با صلابت در مسیر تحقق اهداف بلند انقلاب که عبارت است از استقلال، آزادی، عدالت طلبی و پیشرفت ملت گام برداشته و اکنون یکی از کشورهای پیشرفته، مقتدر و الهام بخش منطقه است.
وی ادامه داد: ایران در حدود 40 سال گذشته، با برگزاری حدود 40 انتخابات، مشارکت سیاسی پویایی را به نمایش گذاشته که مشارکت 73 درصدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری 19 می 2017 از نمونه های آن است.
سفیر ایران در ادامه افزود: توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 که از تایید جهانی برخوردار است، نمونه بارزی از سیاست تعامل گرای ایران با نظام بین المللی است که می تواند الگوی موفقی از سیاست برد - برد در پیشبرد دیپلماسی چندجانبه از جمله برای حل و فصل بحران های بین المللی باشد. حفظ این توافق که پایبندی ایران به آن بارها توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفته، ضرورتی برای تضمین استمرار تعهدات بین المللی و در نهایت امنیت جامعه جهانی است و نباید یک عضو زورگو و عهدشکن گروه اجازه یابد که راجع به این توافق محکم بین المللی تردید افکنی نماید.

ایران پیشگام مبارزه با تروریسم

فغانی با اشاره به مشکلات موجود در منطقه که در راس آن تروریسم قرار دارد، اظهار داشت: فائق آمدن بر این مشکلات نیازمند مشارکت جمعی منطقه و پرهیز از اقدامات یکجانبه گرایانه و رویکردهای گزینشی است. اگر چه پروژه داعش به عنوان برهنه ترین چهره تروریسم شکست سختی را متحمل شده، اما خطر تروریسم و افراط گرایی، همچنان تهدیدی جدی برای صلح و ثبات این منطقه و کل آسیای غربی است که دامنه آن، در صورت عدم مقابله موثر، به دیگر نقاط عالم هم کشیده خواهد شد.
وی ادامه داد: ایران که از پیشگامان مبارزه با تروریسم و شکست داعش است و در روزهای اخیر نیز با اشراف اطلاعاتی، یک تیم عملیاتی مجهز داعش را در غرب کشور منهدم و بسیاری از اعضای آن را دستگیر نمود، اعتقاد راسخ دارد که حل معضل تروریسم، نیازمند مشارکت و همکاری جدی و فراگیر بین المللی است.
سفیر ایران اظهار تاکید کرد: ما باور داریم که بحران های منطقه، بایستی توسط دولتها و بازیگران خود منطقه حل و فصل شوند. ارائه پارادایم «منطقه قوی» و «شبکه سازی امنیت» و نیز شرکت فعال ایران در روند مذاکرات آستانه برای حل بحران سوریه و دعوت ایران به گفتگوهای ملی از جمله گفتگوهای سوری- سوری و یمنی- یمنی و همچنین تاکید آن بر لزوم ایجاد «مجمع گفتگوی منطقه خلیج فارس» در این راستا می باشد.
وی افزود: حل بحران فلسطین از دیگر مسائل مهم منطقه و جهان است که نباید تحت الشعاع سایر مشکلات قرار گیرد. ما ضمن تاکید بر لزوم استیفای حقوق همه مردم فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی، شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر اسرائیل را مخالفت با اجماع جهانی تلقی کرده و محکوم می کنیم.

 امید به افق های روشن روابط تهران-دوشنبه

فغانی در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به همکاری های میان ایران و تاجیکستان، بیان کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان را مبتنی بر پیوندهای کهن و گسست ناپذیر فرهنگی، تمدنی، زبانی، تاریخی و دینی است، چنانکه در پیام تبریک چند روز قبل رئیس جمهور تاجیکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران هم این موضوع بیان شده است.
وی اظهار داشت: ایران به عنوان یکی از نخستین شرکای تاجیکستان که سهم پیشگامانه ای در کمک به تقویت زیرساخت ها و توسعه و شکوفایی این کشور زیبا داشته است، از پیشرفت های روزافزون تاجیکستان خرسند بوده و مفتخریم که در ادامه اقدامات زیربنایی، شرکت های ایرانی همچنان در طرح های راهبردی جدید تاجیکستان و منطقه از جمله پروژه سد و نیروگاه «راغون»، اجرای تصفیه خانه آب دوشنبه، راه آهن پنج جانبه، پروژه خط انتقال برق «کاسا1000» و پروژه های ریز و درشت دیگر تاجیکستان مشارکت فعال دارند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته و همزمان با بیست و ششمین سالگرد برقراری مناسبات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان، شاهد همکاری و دیدارهایی در سطح بالا بوده ایم که امضای یادداشت تفاهم دوازدهمین اجلاس کمیسیون و سند همکاری های گمرکی، سفر وزیر امور خارجه و وزیر نیروی ایران به «دوشنبه» و دیدار آنها با رئیس جمهور تاجیکستان، افتتاح ساختمان جدید سفارت ایران، برگزاری همایش بزرگداشت زنده یاد «باباجان غفوراف» به عنوان یکی از مفاخر مشترک در تهران، سفر معاون اول وزیر امور خارجه و نایب رئیس مجلس نمایندگان جمهوری تاجیکستان به جمهوری اسلامی و تحویل رسمی تونل استقلال برخی از  مصادیق این تعاملات در یک سال گذشته هستند.
در این مراسم، فیلمی از دستاوردهای ایران در زمینه های مختلف پخش شد و همچنین از سوی گروه موسیقی خراسان برنامه اجرا شد که مورد استقبال گرم مهمانان قرار گرفت. https://ccsi.ir//vdcbzsb8.rhbw8piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه