پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۲
کد مطلب : 13062
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'رای الیوم' در مطلبی به تحلیل چرایی بستن مرزهای ترکیه بر روی پناهجویان سوری پس از پیشرفت های نظامی ارتش سوریه در ریف حلب پرداخت.

رای الیوم افزود: بیش از ۷۰ هزار پناهجو در مرز سوریه با ترکیه در شرایط بسیار دشوار بسر می برند زیرا مرزها وگذرگاهها توسط مقامات ترک بسته شده اند.
سیل اخیر پناهجویان به دلیل افزایش بمباران های هوایی روسیه در مناطق وجود مخالفان و پیشروی های ارتش سوریه در میدان جنگ وکنترل شهرها ومناطق استراتژیک در ریف شمالی حلب مانند نبل والزهرا وبخش هایی از تل رفعت است که موجب شده نیروهای دولتی به ۲۰ کیلومتری مرز ترکیه نزدیک شوند تا بتوانند با بستن گذرگاهها مانع رسیدن تدارکات به مخالفان سوری شوند.
مقامات ترکیه از دست کشورهای بزرگ غربی وبخصوص آمریکا بسیار ناراحت هستند زیرا این کشور را درگیر در جنگ سوریه کردند و به طور مستقیم یا غیر مستقیم با کردها -دشمنان ترکیه – همکاری نموده وهمه خواسته های ترکیه برای ایجاد منطقه حائل در داخل مرزهای سوریه برای اسکان پناهجویان سوری را نادیده گرفتند.
نگرانی های ترکیه از هجوم پناهجویان سوری به مرزهایش عبارتست از:
اول: نگرانی از طرح های غربی برای اسکان پناهجویان سوری و فراهم کردن کار وآموزش برای آنها همانند آوارگان فلسطینی که در کنفرانس کمک به مردم سوریه در هفته گذشته مطرح شد.
دوم: بسته شدن مرزهای اروپا بر روی پناهجویان سوری، و تحمیل مسئولیت رفت وآمد وسلامتی آنها بر مقامات ترکیه و توافق کشورهای اروپایی با ترکیه برای جلوگیری از ورود پناهجویان سوری به اروپا در مقابل اعطای سه میلیارد دلار ولغو ویزا برای شهروندان ترک هنگام سفر به کشورهای اروپایی.
سوم، نگرانی های امنیتی ترکیه از ورود عناصر تروریست از جمله داعش و سازمانهای کرد و یا حتی سرویس های اطلاعاتی سوریه . از جمله حمله انتحاری در منطقه سلطان احمد در ماه گذشته که توسط یک پناهنده سوری انجام شد که از عربستان وارد ترکیه شده بود.
چهارم: فروپاشی امیدهای ترکیه برای سرنگونی دولت سوریه وعقب نشینی امریکا از تعهدات خود برای سرنگونی بشار اسد ونشان دادن تمایلش برای همکاری با او و ارتش سوریه برای مبارزه با داعش که به معنی پشت کردن به دولت آنکاراست.
خشم ترکیه سه روز پیش هنگامی که نماینده آمریکا در سوریه از عین العرب بازدید کرد و با رهبران کرد وابسته به اتحادیه دموکرات کردستان دیدار نمود افزایش یافت و همین امر باعث شد تا رجب طیب اردوغان به واشنگتن هشدار دهد که یا باید کردها را انتخاب کند یا ترکیه را.
بستن مرزهای ترکیه بر روی پناهجویان سوری والزام سوری ها برای گرفتن روادید برای ورود به ترکیه نشانگر تغییر اساسی در سیاست رسمی ترکیه است بدین معنی که ترکیه دیگر آغوش گرمی برای سوری ها نیست همانطور که از پنج سال گذشته به هزاران مسلح اجازه ورود به این کشور را داد واز مخالفان سوری حمایت نمود واجازه داد هزاران تن سلاح ومیلیاردها دلار از طریق ترکیه به دست مخالفان سوری برسد.
عوارض بحران سوریه به شدت در حال آشکار شدن بر ترکیه است واگر مقامات ترکیه به ۱۵۰ هزار سرباز سعودی وغیر سعودی اجازه دهند به بهانه مبارزه با داعش از خاک این کشور وارد سوریه شوند به یک بیماری مزمن وقاتل تبدیل خواهد شد وپای ترکیه را نیز به این جنگی با نتایج نامعلوم باز خواهد کرد.
اردوغان این روزها از دست همه هم پیمانان عرب وآمریکایی خود که کشورش را در دام محکمی به نام سوریه گرفتار کردند که راه خروج از آن بسیار دشوار است در حالتی از سرخوردگی به سر می برد
https://ccsi.ir//vdcb5gb8.rhbf0piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه