چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۶
کد مطلب : 12161
به گزارش فارس به نقل از «تنگری نیوز» در تاریخ ۱۸آبان سال۹۴، «نورسلطان نظربایف» در سی‌وهشتمین نشست عمومی یونسکو پیشنهاد استراتژی جهانی تا سال ۲۰۴۵ را مطرح کرد و اظهار داشت: قزاقستان به طور کامل از فعالیت یونسکو در این باره پشتیبانی می‌کند.
نظربایف در سخنرانی خود به تلاش‌ برای تحقق اهداف ۲۰ ساله این نشست توسط قزاقستان اشاره و تأکید کرد: دولت قزاقستان پیشنهاد استراتژی جهانی تا سال ۲۰۴۵ را مطرح می‌کند که مبنای آن، طراحی و تدوین برنامه‌ای برای توسعه جامعه جهانی و از بین بردن علل ریشه‌ای جنگ‌ها و درگیری‌ها می‌باشد.
نظربایف همچنین پیشنهاد تصویب اعلامیه جهانی سازمان ملل متحد برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح هسته‌ای را مطرح کرد و گفت: ۲۴ سال قبل با امضای من «سمیپلتینسک» پایگاه تست سلاح هسته‌ای در قزاقستان پلمب شد که این مناسبت مهمی است برای گردهم آمدن جامعه بین‌المللی برای دستیابی به اهداف والا جهت ساخت جهانی بدون سلاح هسته‌ای.
نظربایف در مورد ساخت جبهه بین‌المللی واحد ضدتروریسم و افراط‌گرایی مذهبی نیز اظهار داشت: امروزه منطقه بین‌النهرین مهد تمدن‌های جهان و ادیان اصلی، تحت تخریب و غارت وحشیانه قرار گرفته و سازمانی که خودش را باصطلاح «دولت اسلامی» می‌نامند، به میراث تاریخی و فرهنگی منحصربه‌فرد بشریت آسیب و صدمات جبران‌ناپذیری وارد کرده است.
وی افزود: قزاقستان فعالیت گروه‌های تروریستی و افراطی را به شدت محکوم می‌کند و پیشنهاد تأسیس شبکه جهانی تحت نظارت سازمان ملل متحد جهت مبارزه با سازمان‌های تروریستی بین‌المللی را مطرح می‌کند.
رئیس جمهور قزاقستان خاطرنشان کرد: اقدامات برای مبارزه با افراط‌گرایی به هیچ ‌وجه نباید به مقابله با اسلام صلح‌آمیز و سایر ادیان سنتی منجر شود ضمن اینکه مقابله با افرط‌گرایی می‌تواند تنها بوسیله گفت‌وگوی بین فرهنگ‌ها و ادیان انجام شود و با این هدف، ما به تحقق ایده ایجاد سازمان «اسلام، علیه ترورسم» دست خواهیم یافت.
نظربایف گفت: پنجمین نشست ادیان سنتی جهان اخیرا در قزاقستان تشکیل شده است که در آن نمایندگان ادیان مختلف مردم را به صلح، هماهنگی و عدم خشونت فراخواندند.
وی ادامه داد: در سال گذشته با ابتکار قزاقستان، چین و قرقیزستان ۸ مرکز باستانی که در مسیر «جاده ابریشم» قرار داشتند، در فهرست میراث یونسکو ثبت‌ شده‌اند و شهر «قیالیک» که نماد باستانی تحمل، بردباری مذهبی و دوستی می‌باشد، از آن جمله است.
به گفته نظربایف، بتازگی قزاقستان پانصد و پنجاهمین سالگرد اقوام قزاق را نیز جشن گرفته ضمن آنکه در حال حاضر تلاش برای حفظ میراث تاریخی و فرهنگی این کشور موسوم به «استپ بزرگ» و ارزش‌های معنوی آن در دستور کار جدی نهادهای ذیربط قرار دارد.
نظربایف همچنین بر نقش مهم احیای سنت‌های «جاده ابریشم» تأکید کرد و اظهار داشت: توجه به تاریخ جاده ابریشم و همکاری و غنی‌سازی فرهنگی متقابل، موجب صلح و پیشرفت تمام بشریت می‌باشد.
رئیس جمهور قزاقستان در پایان در مورد اصلاحات در حوزه آموزش و پرورش و آماده‌سازی برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی «اکسپیرو- ۲۰۱۷» در «آستانه» سخن گفت و همه را به شرکت در این مراسم دعوت کرد.






https://ccsi.ir//vdca66n6.49nui15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عضويت در خبرنامه